Skoliosoperation

Nyligen skoliosopererad. Tryckande smärta

2017-10-04 14:46 #0 av: Sandra95

i slutet på maj iår så opererades jag för min skolios. Jag hade två krökar en upptill på närmare 50 grader och en längre ned på ca 37 grader. Blev stelopererad 8 kotor där den övre kröken var, och i och med de så blev den nedre kröken lite rakare varav man valde att inte steloperera den. Efter operationen har jag försökt vart aktiv och gått mycket promenader och gjort de övningar som sjukgymnasten gett mig. Har egentligen inte fått några förhållningsregler förutom att jag inte fick träna kontaktidrott första 3 månaderna.
De senaste två månaderna har jag börjat känna en smärta dagligen bredvid högra skulderbladet. Känns som de är något som trycker typ. Smärtan är så pass besvärlig att den begränsar vardagen då jag måste lägga mig ned o vila flera ggr/dag. Undrar om de är fler som haft sådan smärta efter operation och om ni vet vad de berott på. Har inte haft något återbesök ännu då de inte haft någon ledig tid ännu.

Anmäl
2017-10-04 14:57 #1 av: Thiah

Kan vara musklerna som trycker på stagen eller tvärtom.
Har du någon inbokad läkartid? Annars hade jag försökt få en och höra med läkaren vad det kan vara.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2017-10-13 12:01 #2 av: Lillatrollet

Hejsan!

Låter ungefär så som jag har! Just vid skulderbladet också, så strålar det liksom ut och upp och ner ibland. Har ont varje dag, värre vissa dagar och lite bättre andra men för det mesta har jag jämt ont förutom när jag ligger plant på rygg i sängen. Är 2 år sen jag opererade mig och har fortfarande massa smärtor varje dag tyvärr.. Dom vet inte riktigt vad det beror på (för mig iallafall) och det är ju inte så tröstande för en. Har gjort flera röntgen efteråt och det är ingen skruv eller så som sitter konstigt iallafall..

Hoppas det blir bättre för dig snart!

Anmäl
2017-10-30 19:03 #3 av: Sandra95

Hej Lillatrollet & Thiah!
Har inte fått någon läkartid ännu då de inte har några lediga tider, så kommer dröja ett bra tag till innan jag får träffa någon tyvärr:/

Lillatrollet) vad tråkigt att man inte kan hitta felet, känns som i din beskrivning att vi har liknande fel. Hopps verkligen de kommer på vad de kan vara.
Min sjukgymnast hade någon teori om att de kan va muskler som trycker på något stag precis som Thiah nämnde också. Tyvärr hade hon inga tips på hur jag då skulle kunna träna eller bete mig för o få bort de.

Anmäl
2018-02-17 00:21 #4 av: Matildat

Jag har exakt samma problem i mitt högra skulderblad! Var hos läkaren nyligen för att jag funderar på att ta ut stagen i ryggen. Jag har varit stelopererar i 10 år och blir aldrig av med den smärtan även fast jag tränar mycket och regelbundet. Varit på flera olika undersökningar och skicktröntken (tror jag det heter) och det är likadant för mig, dom hittar ingen skruv som sitter fel eller någon anledning till smärtan. Läkaren kan dock inte garantera att jag blir av med smärtan om jag tar ut skruvarna men är så less på att ständigt ha ont så funderar på att testa och hoppas på att det blir bättre. Största rädlsan sen är dock om jag kommer bli sne igen om jag tar ut skrotet.

Anmäl
2018-02-17 00:21 #5 av: Matildat

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.