Tankar och funderingar

Huddinge första besöket!

2016-10-06 21:52 #0 av: Sophiebaravara

Äntligen har jag fått en tid hos ryggläkare! Hans Möller på Huddinge Karolinska. Nån som har haft honom? Besöket gäller alltså ett första samtal om min rygg med 60,7 och 39,3 graders kurvor och vad som ev kan göras. Jag är 39 år med obehandlad skolios.... mer eller mindre ständig värk .... på tisdag räknar jag med att äntligen få veta om de tänker hjälpa mej på något sätt. Känslorna är många och jag läser om er alla här inne som skriver/skrivit om er resa med skolios,före och efter åtgärder. Ni är grymt starka! Här har jag hittat många svar på frågor jag haft.

Anmäl
2016-10-08 08:40 #1 av: Sophiebaravara

Fått en annan läkare att träffa,Paul Gerdhem. Nån som träffat denna man ? Vad kan jag räkna med ?

Anmäl
2016-10-11 11:06 #2 av: Lillylo

Hej Sophie!

Vad glad jag blev att se dina inlägg. Jag är i ganska liknande sits som du.  Jag är 29 år med en krök som bara blivit värre (10 grader sen jag slutade växa och slutat korsett behandling), jag har nu 45 grader och jätte stora problem med smärta och liknande  (tydligen för att min huvud inte är centrerarat). Det känns som det blir värre hela tiden.  Jag håller också på att utredas nu på Huddinge och det känns ganska jobbigt..jag har varit på första besök och då ville de också ta Magnetröntgen innan vi gick vidare i beslut. Nu väntar jag på återbesök igen. Ofta brukar man prata om att man operarar vuxna som ligger över 50 grader eller de över 40 som lider av svår smärta och testat alla andra  alternativ (jag tränar 4 dagar i veckan och går hos sjukgymnast).  Men tror att man nog får ligga på en del själv, tyvärr. Jag tror inte vi är så många vuxna i Sverige med dessa problem och inte som heller har kontakt med Karolinska. Jag har hört att i Sverige görs bara 3 vuxen skolios operationer per år. Så vi är ganska ovanliga =) Kanske kan vi höras på mejl istället?

Lycka till!

Linnea

Anmäl
2016-10-11 18:49 #3 av: Sophiebaravara

Hej Lillylo!
Tänk så olika de bemöter oss ändå,jag har idag varit där och operation är inte aktuellt för mej pga risker att få mer smärta efter än nu. Så jag kommer få remiss till specialist sjukgymnast i Stockholm.bor i Sörmland fö . Kändes så snopet. Ingen mr eller vidare utredning. Men. Jag måste lita på att läkaren ifråga tänker rätt och fattar korrekta beslut. Du får jättegärna maila mej.
Vi kan stötta varandra i processerna !

Anmäl
2016-10-11 21:06 #4 av: Lillylo

Hej igen!

Oj vad förvånad jag blir! Kanske vill de testa alla andra alternativ först eller? Mejla gärna mig på ally1girl@hotmail.com (haha, gammal mejl men vill inte lägga upp jobbmejl här:) så kan vi diskutera mer :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.