Tankar och funderingar

Olidlig smärta i ryggen

2016-03-07 02:13 #0 av: Mimi Rainbow

Jag opererade mig för ca 3 år sedan (om jag räknat rätt) och jag har nu haft JÄTTEont i sidmusklerna. Får som hugg i ryggen som gör så ont att jag gråter av smärtan. Det blir oftare och oftare, klarar inte en dag utan smärtstillande längre, är det någon som känner igen detta?
Jag bär mjuk stabiliserings-korsett ibland för att försöka sträcka på ryggen men det går inte att ha den 24/7... Har också varit till läkare men får ingen remiss

Anmäl
2016-03-09 08:26 #1 av: Lillatrollet

HUR kan du inte få en remiss? Har du provat ringa direkt till ortopeden? Du lär ju vara "inskriven" där om du opererat dig? Prova ring din sjukgymnast också (som jag antar du hade efter operationen?)

Anmäl
2016-03-09 19:23 #2 av: Spieluhr

Det finns någonting som heter ''egen vårdbegäran'', det är som ett papper som du skickar in själv och beskriver din problematik, men bedöms på samma sätt som en remiss som är skriven av läkare. Detta gjorde jag när jag var missnöjd med min läkare och hans bedömning och ville söka mig till ett annat sjukhus. Testa googla ''egen vårdbegäran'' + ditt landsting så får du nog fram den informationen som behövs. Eventuellt ring till sjukhuset som du vill ha remiss till och förklara situationen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.