Personliga berättelser

Det var inte Skolios!

2015-01-14 15:26 #0 av: Nippran

Vet inte om ni kommer ihåg... MEN... Jag berättade detta i slutet av 2013, här:
"Min son, 16 år, tränade Parkour förut och kom hem för ca 1 år sen och klagade över smärtor i höger sida. Vi trodde såklart på en sträckning. Men den gav sig inte - och efter några månader fick vi tid hos en sjukgymnast, och när ungen tog av sig tröjan var han sned!

Vi fick därefter en läkartid - och han tyckte att en remiss till en ortoped var på sin plats, men sen har vi bollats mellan MR, UL, Ortoped,  VC, skiktröntgen och skoliosröntgen på USÖ.

Nu har det konstaterats att Samuel har en 20 gr lutning på ryggen - och vi har en tid hos sjukgymnasten så han får träna upp resten av ryggen!

MEN... medicinen han måste äta är ju helt galen! Han har såååå ont! 24/7. Och jag känner att äta 665 mg Alvedon x2 + 400 mg Ibuprofen /gång x 3 gånger om dagen är ena rejäla mängder mediciner som en 16-åring inte borde behöva äta!!!

Ortopeden tycker inte att smärtan kommer från ryggen - och han tycker att Samuel är hyfsat rak! (!!!!)

Känner ni igen er?

Inget gehör? Slussas mellan olika avdelningar? mm mm

Hur gör man för att ungen ska få hjälp och få koncentrera sig på gymnasiet istället? :(

Orolig mamma, Annie"

Efter att ha blivit skickade än hit och än dit så fick vi tillslut komma till Ortopeden på USÖ, ett besök vi väntat på i 6 månader och som var över på 14 minuter!!!
Men han visste vad han pratade om. Och efter röntgen så visade det sig stämma...

Samuel hade en Osteoid Osteom, dvs en godartat tumör i 12e ryggkotan.
Ovanligt att ha dem i ryggen tydligen, mer vanligt i lårben och skenben.
Ungdomar som får dessa.
Vi blev skickade till KS, för att de hade mer vana av sådana här saker plus att Samuels tumör låg så nära ryggraden och nerver mm.
Men tyvärr så borrade de för långt - så Samuel hoppade hela sommarlovet på kryckor och fortfarande nedsatt funktion i sin högra fot. Har funktionen inte kommit igång inom 1 år så förblir det så.

Men ryggsmärtorna är borta, och han är på väg att rakna - för skoliosen han hade, var en smärt-skolios. Ryggen krökte sig pga tumören.
Däremot fick han en dåligt fungerande fot istället... som är opålitlig, han kan inte springa, och den är otroligt temperaturkänslig!

Ville bara berätta för er!
Lycka till allesammans!
Varma kramar
Annie (Samuels mamma) <3

Anmäl
2015-01-14 15:44 #1 av: Anna

Oj, vilken berättelse! Vad starka ni har varit, och är. Och vilken tur att de hittade felet till sist. Hoppas verkligen att han får tillbaka full funktion i foten!

Tack för att du delade med dig Glad

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2015-01-14 16:35 #2 av: Tjeja

Oj vilken berg och dalbana ni haft! Det är svårt med tumörer och nerver, och här hade ni båda sakerna inblandade samtidigt! Tufft! Håller alla tummar och tår att foten återhämtar sig till fullo! 

Tack för uppdateringen och heja er som ni kämpar! Speciellt Samuel!!! BlommaTummen upp

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.