Andra behandlingsmetoder

Scoliosis Yoga

2014-08-06 22:09 #0 av: Tokyo

Mår så dåligt över min rygg (speciellt puckeln och mitt ena skulderblad, dessutom har jag fått mer ont på senaste tiden) och jag är öppen för de flesta förslag när det gäller olika typer av träning. Då menar jag träning som inte bara är till för att stärka ryggen och bygga muskler, utan också för att positivt påverka kröken.

Tror ni att så kallad "skolios yoga" kan göra ryggen rakare på lång sikt? Är det någon här som har provat det? Jag rider ju annars. Min pappas kompis fru (haha, långsökt) har skolios och hon rider, hon säger att det är jättebra att rida och att det har gjort hennes rygg rakare. 

Men som sagt, vad tror ni om yoga för skolios?

Anmäl
2014-08-17 12:16 #1 av: Lexlex

Hejsan! Låter som en toppen idé. De bästa träningarna för att räta upp ryggen något, eller egentligen är det väl mer att man balanserar musklernas arbete lite och det SER lite rakare ut, är ju just yoga och pilates :) jag tränade pilates i 3 år innan jag opererades och det hjälpte mig otroligt mkt med smärta men även att se aningen rakare ut.

Hade aldrig gissat på att ridning skulle hjälpa faktiskt :) hade nog trott tvärtom eftersom jag föreställer mig att man får 'stötar' längs ryggraden men jag kan eg inget om ridning :p

Ha en fin dag!

Anmäl
2014-09-20 19:05 #2 av: Gasoline

Gick förbi teven lite snabbt på jobbet och då pratade dom om denna tjej, att yoga hade hjälpt hennes besvär från skolios.
Ang ridning så tränas ju både rygg och magmusklerna då man sitter utan stöd och har en bra hållning, det är dock ingen effektiv träning för stärka dessa muskler, enligt mig.
Och som det nämns, det kan bli ganska stötigt, speciellt om man är en ovan ryttare. Jag är opererad och har större problem med en stötig rittnu än innan operationen. Förutom detta,beroende på hur känslig rygg man har och hur rädd man är för olyckor så finns ju även risken att man ramlar av och gör illa ryggen, något man bör ta med i beräkningarna. Jag rider dock ändå om tillfället ges, livet är för kort för att gå runt och vara rädd och det finns många andra saker som man gör i det vardagliga livet som snabbt kan skada ryggen:-)

Anmäl
2014-09-20 19:06 #3 av: Gasoline

Oj, glömde länken
http://minatraningstajts.wordpress.com/2013/04/29/intervju-med-rachel-brathen-yoga_girl/

Anmäl
2017-05-29 15:17 #4 av: LottieStjernqvist

Hej! 

Det är viktig med rätt yoga om man ska göra skolies yoga så man inte förvärrar det hela. Är själv yogalärare men har kontaktat Rachel i New York som är specialiserad på yoga och skolies. Dom har även yogastudios som är speciellt för ryggproblem. Min son  har en skenande skolies, så nu gör vi allt vi kan för att stoppa förloppet och förhoppningsvis oxå kan vända det. Berättar mer när jag vet mer. 

Mvh Lottie 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.