Tankar och funderingar

Åka berg- och dalbana med stelopererad rygg

2014-05-25 22:24 #0 av: Wintsu

Hallå! 

Har något av er gjort det? Jag har inte åkt berg- och dalbana sedan jag opererades (sju år sedan) och är lite sugen på att åka till Liseberg i sommar.

Är lite feg och nojig eftersom det kanske kan bli ryckigt under färden så vill gärna veta om någon av er gjort det och vad ni i så fall tyckte om det? Fick ni ont i ryggen efteråt? Upplevde ni att det var ryckigt? 

Anmäl
2014-05-25 22:31 #1 av: Juliasundstrom

Jag har gjort det och jag upplevde inte alls att det var jobbigt, så tänk du inte på det :) Ha så kul!

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl
2014-05-26 11:47 #2 av: Gasoline

Kul att du startat denna tråd, här oxå haft denna fundering. Jag älskar att åka karusell med är precis som du rädd för att det ska bli stötigt och ryckigt, då min rygg är ganska känslig för detta.
Man kan ju lixom inte gå av efter halva ön det inte skulle fungera. :-/

Anmäl
2014-05-27 19:11 #3 av: Wintsu

Julia, vad åkte du för dalbanor? Antar att det var Liseberg du besökte. Jag är sugen på den nya Helix :)

Gasoline, eller hur! Man vill ju vara försiktig men samtidigt vill man inte känna sig begränsad. Som tur är åkturerna inte längre än två minuter så man får hoppas på att ingenting händer då. Jag är mest orolig över att man kommer ryckas från ena sidan till den andra.

Anmäl
2014-05-30 16:22 #4 av: citytjejen

Nu är det visserligen över 20 år sen som jag stelopererades, men jag har åkt mycket bergochdalbana och det har gått utmärkt! Har hoppat fallskärm några gånger också och det gått bra det ocksåGlad

Anmäl
2014-05-30 17:30 #5 av: Thiah

Jag har åkt massor av karuseller på Gröna Lund  efter min skoliosoperation och sällan haft problem. Lite reagerar ryggen på berg och dalbanans g-krafter men inte så mycket att jag inte skulle våga åka. 

Mina muskler klarar inte riktigt av alla karuseller men de är så himla trasiga från innan skoliosen så jag är inte förvånad. 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2014-06-04 16:47 #6 av: Agnez94

Inga problem för mig heller. Grejen är ju att när du väl åker ner för första stupet så pressar kraften (vilken kraft är jag inte säker på) ner dig så pass att du inte kan röra dig, så stötigt och ryckigt blir det nog inte. Det kanske är mer på vägen upp eller vid inbromsningen. Men åk du! Man måste få leva lite också fast man är stelopererad Skrattar

Anmäl
2014-06-07 18:28 #7 av: [ElinTjej]

Jag har för någon veckor sedan varit på 3 månaders kontroll i Uppsala. Då frågade jag faktiskt läkaren hur det skulle gå med att åka berg och dalbana. Han sa att det var helt okej att göra det. Så nu ska jag, Allistjej (användarnamn på ifokus), mamma och pappa åka på semester till Ullared och kanske åka till Lisseberg dagen vi åker hem. Hoppas det går bra att åka både för dig å mig Skämtar

Anmäl
2014-06-17 21:57 #8 av: Juliasundstrom

Jag har åkt allt på liseberg och det är inga problem! :)

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.