Korsettbehandling

Lycklig

2014-03-06 13:35 #0 av: Tokyo

Idag för bara några timmar sedan satt jag i väntrummet och var nervös. Vad skulle doktorn säga? Måste jag använda korsetten ytterligare 1 år?

De röntgade ryggen samt vänsterhanden (för att se om jag växt klart, det sitter tydligen något ben i handen som dom kollar på) och jag fick sedan gå iväg till överläkarens kontor och mäta mig, stående och sittandes. Sedan väntade jag på att läkaren skulle komma.

När hon kom visade hon oss röntgenbilden på handen och sa att jag inte var helt klarväxt än, och då trodde jag såklart att hon skulle säga att jag var tvungen att fortsätta använda den 20 timmar/dygn, men sedan sa hon att jag skulle börja använda den 8 timmar/dygn istället, alltså bara på natten.

Hon visade oss också bilderna på ryggen, hon jämförde den från December 2012 med den de nyss hade tagit. Hon sa att det var i princip lika många grader nu som då, det hade inte ändrats så mycket på 1 år och 3 månader.

I december var min rygg ungefär 29 grader sned, och nu är den runt 32 grader, så det var sååå mycket bättre än jag någonsin hade vågat önska. Jag var beredd på att det skulle vara 40 grader eller liknande, nojig som man är.

Är jätteglad just nu och jag tycker att jag har klarat det rätt bra. Jag är ju i och för sig inte klar med korsettbehandlingen än, utan jag ska sova med den i 6 månader, men det är enormt stor skillnad på att ha den hela 20 timmar per dygn och att endast ha den på natten.

Att det bara ändrats med ca 3 grader på över 1 år med korsett (och tyvärr rätt mycket fuskande de senaste 2 månaderna, jag stod inte ut) är jag riktigt glad över. Jag är nöjd. Jag är nästan klar med min korsettbehandling och ändå har min rygg inte förändrats så värst mycket. Jag har snart klarat mig igenom det här.

Jag önskar alla andra skoliosare här lycka till med korsetter, operationer och smärtor! Jag överlevde det värsta, och jag är STOLT!

Styrkekramar ❤️

Anmäl
2014-03-06 14:51 #1 av: Anna

Vad duktig du har varit, grattis!

Måste vara jätteskönt att bara behöva ha den på natten. :)

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2014-03-06 21:27 #2 av: Juliasundstrom

Vad härligt att höra! Glad för din skull, det är en enorm befrielse! :)

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl
2014-03-07 18:33 #3 av: Agnez94

Grattis! Korsett är verkligen hemskt Förskräckt

Jag ökade själv med 1 -3 grader per år mellan åldrarna 11 - 15. Sen fick jag en massiv ökning vid 15 - 16 års ålder, blev opererad vid 17. Men det var tydligen väldigt ovanligt, blev chockad själv Skrattar. Men allt är bra nu (20 år). 

Anmäl
2014-03-08 18:48 #4 av: [ElinTjej]

Kul å höra att du slipper din korsett på dagen! Hoppas att du kommer ha det bra utan ditt plastskal under dagen ;) Det är superjobbigt med korsett! Fast nu när jag ska bli opererad om ungefär en vecka så slipper jag min korsett helt å hållet!! Stora kramar Elin!! Kramas

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.