Skoliosoperation

Fick du åka hem i vanlig bil efter skolios op?

2014-03-02 13:23 #0 av: CamillaS

Ja som frågan lyder fick du åka hem i eran bil efter att du blivit opererad? Eller fick du åka ambulans, sjuktransport eller nåt annat?

När jag opererades 2003 så fick jag absolut inte åka i en vanlig bil hem.
Så hem blev det att åka sjuktransport bil istället.
Väl hemma skulle jag upp för ett ex antal trappor, eftersom jag bodde i en lägenhet med mamma högst upp. Och båren som jag låg på var för bred för att komma igenom dörren. Så då tog dom fram någon special stol med hjul som jag fick sätta mig på istället och så bar dom upp mig för trapporna i stolen.
Det är ett starkt minne då jag minns att det gjorde fruktansvärt ont då dom bar upp mig. Väl hemma så fick jag lägga mig på min säng, det var skönt!

Hur har det varit för er? Glad

Anmäl
2014-03-02 13:51 #1 av: Anna

Jag åkte också sjuktransport hem, liggandes fastspänd på en bår. Hade en bit att åka, ca 1,5 timme, och det var ju inte världens bekvämaste resa direkt haha.

Jag åkte inte bil på kanske 2-3 månader efter op. Det fanns inte på världskartan, var för "stötkänslig".

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2014-03-03 07:07 #2 av: skolios


Hej!

När min då 10 åriga dotter opererades maj 2013 fick vi bara 6 dagar efter operation åka vanlig bil . Vi bor ca 2,5 mil från Malmö där hon opererades. Kan inte beskriva i ord vilken ångest jag hade inför hur resan skulle gå till men det gick. Inga hjälpmedel av ngn slags.  Under 1 vecka fick vi vända henne i sängen med hjälp av en lakan hon hade under sig. Toa besöken var värst  första dagarna men so småningom lärde hon sig tekniken att böja sig ner . . Efter 1 vecka började vi gå lite utomhus, första dagen bara till postlådan (10m). För varje dag ökade vi gångsträcka. 2,5 månader efter operationen åkte vi flygg till Malta där hon badade simmade hela dagarna utan problem.

 

Häsningar till alla,

Alexandras mamma

 

 

 

Anmäl
2014-03-03 19:07 #3 av: Juliasundstrom

Jag åkte sjuktransport hem men bara två dagar senare fick jag åka in till sjukhuset igen och då åkte jag vanlig bil, sjukt obekvämt och stötigt! 

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl
2014-03-04 10:42 #4 av: Thiah

Fått åka sjuktransport båda gångerna. Första gången liggande samt att de bar upp mig för trapporna på bår. Fick hem en massa hjälpmedel den gången. 

Andra gången fick jag åka sittande och gick själv uppför trapporna då maskinen som skulle gå i trapporna skulle göra mera ont än att gå själv. 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2014-03-05 19:26 #5 av: Gasoline

Sjuktransport, fastspänd på bår. Läkaren ville skicka mig med flyg till min hemkommun men det ville inte min kommun bevilja.

Jag hade tyvärr en chaufför som inte körde så lugnt och vägen var kurvig och dålig. En smärtsam resa.

Anmäl
2014-03-07 18:39 #6 av: Agnez94

Åkte bil hem, hade lagt 7 eller 8 dagar på sjukhuset när jag åkte bil från Malmö och hem (45 min). Kommer ihåg att i innerstan så var det förfärligt med alla gupp osv men så fort vi kom ut på motorvägen så blev det bättre. Gick ganska bra när jag åkte därifrån och kunde gå själv. När jag kom hem efter bilfärden så somnade jag på soffan i 45 min. DET var väldigt skönt! Gapskrattar

Anmäl
2014-03-07 19:09 #7 av: Spieluhr

Jag låg cirka 10 dagar inne på sjukhuset, skulle ha behövt längre men dom hade platsbrist så jag fick åka hem. Vi satt då i egen bil, men läkarna hade gett mig så mycket morfin att jag inte hade groteskt ont ändå. Hade även med mig väldigt många kuddar i sätet och var tvungen att lägga mig direkt när vi kom hem.

Anmäl
2014-03-17 16:53 #8 av: Jeanettejon

Jag fick åka i vanlig bil hem första gången och jag minns hur min pappa hade lagt kuddar överallt runt om mig som stötdämpare :D haha gjorde dock asont ändå. Andra gången fick jag dock åka ambulans både dit och hem :) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.