Skoliosoperation

Frågor efter skoliosoperation

2013-05-10 06:57 #0 av: skolios


Hej! Till er som har opererats eller väntar på skoliosoperation. Har ni hört något om när, efter operation, man kan flygga eller åka bil längre sträckor?

Min dotter skall nämligen opereras i slutet på maj och vi har sedan 1 år tillbaka planerat en resa utomlands i slutet på september.

Vad tror ni?

Tack på förhand!

 

 

Anmäl
2013-05-10 08:20 #1 av: Anna

Jag tror det är helt OK! Det är ju ca 4 månader mellan op och resa, då hinner hon återhämta sig ordentligt. Vet ju inte hur långt ni ska åka, men jag opererades i mars 2012 och i juli, 4 månader senare, flög jag till Los Angeles, USA - en flygresa som landade på totalt runt 27 timmar (inkl försening, haha). Det var jobbigt såklart, men ingen fara enligt min läkare och det gick bra till slut. :)

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2013-05-11 00:02 #2 av: Spieluhr

Har ingen erfarenhet med flygning, men jag har aldrig haft problem med bilåkning eller bussåkning efter operationen. Inte ens den dagen jag åkte hem från sjukhuset och fick sitta i bilen i cirka tre timmar sammanlagt. Hade med mig en kudde och hade bakom ryggen och det var lite krångligt att ta sig ut och in i bilen men själva resan gjorde inte ont. Jag tror det är väldigt olika! Från vad jag har läst så finns det vissa som får jätteont av att åka bil de första veckorna.

Anmäl
2013-05-11 06:59 #3 av: Lillhoffa

Jag fick ont av bilresor men det höll i sig ca 2 månader, gupp och sitta "statiskt" gjorde ont men för er är det ju längre tid mellan op och resa ( och en yngre person som opereras vilket ger snabbare läkning än för mig som vuxen)

Anmäl
2013-05-11 09:38 #4 av: Anna

#2 Fick du åka vanlig personbil hem från sjukhuset?

Jag fick åka ambulans hem efter min op, liggandes på en bår, och fick sedan order om att inte åka bil förrän det kändes okej (gjorde hemskt ont i början, man känner varenda gruskord på vägen). Tror det tog ca en månad innan jag vågade mig in i en bil, och då gick det bra men var fortfarande ömt.

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2013-05-11 11:54 #5 av: Juliasundstrom

Jag har ingen erfarenhet av flyg efter första op men det borde nog vara som Anna säger, det kommer funka fint! Jag flög till Indien tre veckor efter min andra op och det var ingen fara :) 

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl
2013-05-11 14:47 #6 av: Spieluhr

#4 Ja! Jag opererades inte i mitt landsting och jag hade inget problem med att sitta så dom såg ingen orsak till att jag inte skulle kunna åka personbil hem.

Anmäl
2013-05-11 14:48 #7 av: Anna

#6 Intressant! Det är verkligen olika beroende på var man opereras.

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2013-05-11 14:54 #8 av: skolios


Hej alla!  Vad skönt att höra från er. Som ni säger , det kommer nog att gå bra själva resan, bara operationen blir lyckad så kommer resten att lösa sig. Vi är förstås oroliga för vår dotters operationen, hon är knappt 11 år men vi har inget annat val än att ta oss igenom det.

Det känns skönt och tryggt att höra att det har gått så bra för många av er som gått igenom operationen.

Stor tack till alla som svarat!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.