Skoliosoperation

Behandling i London

2013-01-09 21:01 #0 av: HansMichael

Hej!

Min dotter opererade sig för skolios och har nu titanstag i ryggen.

1,5 år efter operationen blev det sämre med tilltagande smärta.

Efter ett tag beslutades att göra en mindre operation där vissa korrigeringar gjordes av stagen. Men det har inte hjälpt i större utsträckning utan hon måste äta allt kraftigare värktabletter mot den konstanta smärtan. Umeå sjukhus säger att allt ser bra ut och att det är muskulära problem. Hon har fått övningar från sjukgymnast men det blir inte något bättre av det.

Efter att ha surfat runt många kvällar så har jag hittat en klinik i London som enligt hemsidan och den mailkontakt som vi har haft, hävdar att de har lyckats hjälpa patienter i den situation som min dotter är i. De är specialister på att bygga upp ryggmuskulaturen utifrån individuella förutsättningar.

Kliniken heter Scoliosis SOS clinic och hemsidan är www.scoliosissos.com. Se arbetar efter en metod som heter Scoliogold.

Jag har dock sett vissa trådar där man har invändningar emot metodiken och den inte är vetenskapligt beprövad mm, men dessa trådar är flera år gamla.

Självklart skulle det vara bättre att hitta en svensk specialist/klinik som är experter på ryggmuskulatur, men det verkar inte finnas någon i alla fall som jag har upptäckt på webben. Vi tycker tyvärr inte att vi får den hjälp vi behöver från landstinget.

Jag undrar om någon har erfarenhet av denna klinik eller om någon kan rekommendera någon svensk expert i att bygga upp muskulaturen i ryggen efter en skolios operation.

//Bedrövad pappa

Anmäl
2013-01-10 13:47 #1 av: CamillaS

Låter verkligen inte roligt! Känner igen mig själv lite grann i din berättelse.
Jag hade lite ont i ryggen innan min första skoliosoperation, men efter att jag opereades så fick jag ännu mer ont i ryggen! Jag tog inga värktabletter eller så för jag hade knep som kunde göra mig helt smärtfri.
Jag påtalade iaf detta till min läkare som opererade mig och det blev röntgen och utredningar men dom kunde inte hitta nåt fel. Tillslut sa dom också att dom tror att det var muskulärt.
Gick hos sjukgymnast och tränade men jag tycker inte att värken blev bättre.
Var med om en trafikolycka 8 år senare som då gjorde att dom gjorde en datortomografi över hela kroppen för att se om jag fått nå inre skador.
Det hela slutade med att dom märkte att en skruv satt en cm in i aorta väggen från skoliosoperationen 2003. Så 17 januari 2012 fick jag operera ut alla stag och skruvar.
Vilket jag har tyckt är väldigt skönt då min smärta som jag hade tidigare har blivit mycket bättre!

Så ja, jag tror inte alltid att det behöver bero på musklerna även om allt ser bra ut på vanliga röntgenundersökningar och liknande.

Tyvärr har jag inget bra svar på din fråga. Men hoppas att någon annan här inne har något tips eller någon att rekommendera till er.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.