Tankar och funderingar

Lång väntetid för läkarbesök osv.

2012-12-15 16:48 #0 av: mopsen12

Är jag den enda som upplevt väldigt lång vintertid när man ska träffa sin läkare eller så? I princip varje gång han sagt att vi ska träffas igen på hösten efter att skolan börjat kommer ingen kallelse utan det är nästan som om man glömts bort och vi får tid i december i stället. Det känns som om man slussas runt lite för långsamt.

Är det så att det är få utbildade inom området och det är därför det tar sådan tid eller hur funkar det egentligen? Tycker alltid att det känns lite så här: Han säger...

-"Så får vi boka en tid till våren senare" (får tid i slutet av sommaren...)

-"Så skickar vi en kallelse i tid med att du börjar skolan i augusti sedan" (får aldrig en kallelse, ringer in och får en tid i december...)

Det känns fel att klaga, min skolios har aldrig behövts opereras eller så utan har behandlats med korsett, det kanske bara jag som är otålig?

Anmäl
2012-12-15 22:02 #1 av: Juliasundstrom

Nej jag håller med! Jag tycker att man kan få vänta alldeles för länge ibland :/

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl
2012-12-16 10:02 #2 av: mopsen12

Vet du varför det är så? Få specialister eller för många kunder? Jag minns någon kväll jag skulle träffa honom så var det fullproppat i väntrummet och mötet blev försenat en halvtimme för alla som skulle träffa honom...

Anmäl
2012-12-16 12:23 #3 av: Thiah

Jag tror att det till stor del är för att så många människor ska dela på samma läkare.

Vet att jag många gånger suttit hela dagen på sjukhuset för att jag skulle på rutinkontroll och sen en röntgen på det.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2012-12-16 19:04 #4 av: Juliasundstrom

Jag tror att det beror på att de har så lite läkare för alla ryggpatienter. Tex på Sahlgrenska har de 3 läkare som ska dela på alla skoliospatienter, och sen har de även andra ryggpatienter som de ska ha tid för. Därför blir besöken väldigt försenade. Dock borde dom ju kanske inse att det är lång tid och inte lova en tid som de inte kan hålla tycker jag.

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.