Månadens medlem

Månadens medlem December

2013-12-04 19:38 #0 av: CamillaS

Varje månad har vi här på skolios iFokus en medlem som får svara på lite frågor och berätta lite om sig själv och sin skolios. Denna månad blev det caroline83 läs här vad hon svarade.

Hur fick du reda på att du hade skolios och i vilken ålder?
Jag var 14 år gammal när min skolios upptäcktes. Jag och mamma stod och provade kläder när hon plötsligt såg att min rygg var sned. Minns att jag fick panik och blev jätterädd, då hade jag ingen aning om vad skolios var för sjukdom.

Är du skolios opererad?
Ja det är jag. Första gången jag opererades var 1999, då var jag 16 år gammal. Därefter har jag opererats 2007 och 2008, så totalt är det tre gånger.

Har du haft eller har du korsett?
Ja, jag hade en Bostonkorsett i ca ett halvår. Tyvärr växte min krök sig större hela tiden trots korsettbehandling, så den hjälpte aldrig.

Hur stor krök har du på din rygg just nu?
Jag har 32 graders krök idag. Innan mina operationer var kröken 62 grader.

Vilket sjukhus går du till för kontroller?
Ortopedmottagningen på Akademiska i Uppsala.

Har du någonsin blivit retad för din skolios?
Ja, några gånger när jag hade korsett. Någon tyckte att det var roligt att knacka på korsetten och tyckte att jag såg konstig ut med den på. Egentligen var det nog mest på skoj, men jag minns att jag blev ledsen.

Har du ont pga din skolios?
Tyvärr har jag fortfarande ganska ont i ryggen. Min muskulatur är svag och jag blir fort trött när jag står och går mycket. Jag försöker att vara rädd om ryggen och tillåter mig själv att vila när jag behöver det. Tycker ändå att jag har mindre ont nu än innan jag opererades, då var smärtan riktigt jobbig.

Har någon annan i din släkt/familj skolios?
Nej, tror inte det. Min skolios är idiopatisk, vilket betyder att man inte vet vad den beror på.

Har du något/några husdjur?
Nej, tyvärr inte, men jag brukar låna med mig mina grannars mysiga hund på långpromenader.

Vad har du för intressen?
Jag tycker mycket om inredning och gör om hemma stup i kvarten. Har även en stor kärlek till blommor, mina vänner och att baka mumsiga kakor!

Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du göra med dem?
Då skulle jag förverkliga en dröm och öppna en liten mysig butik med fina saker, inredning, kläder, smycken och sånt. Sen skulle jag skänka pengar till Barncancerfonden som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Hur skulle din drömresa se ut?
Min drömresa skulle vara att åka iväg med min kille Mattias till något varmt land där man kan sola och bada hela dagarna eller så skulle jag dra ihop ett gäng glada tjejer och sticka till New york och shoppa loss ordentligt!

Anmäl
2013-12-21 22:03 #1 av: Juliasundstrom

Varför opererades du igen 2007 & 2008? :)

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.