Månadens medlem

Månadens medlem Juni

2013-05-26 12:34 #0 av: CamillaS

Varje månad har vi här på skolios iFokus en medlem som får svara på lite frågor och berätta lite om sig själv och sin skolios. Denna månad blev det kayzlon, läs här vad hon svarade.

Hur fick du reda på att du hade skolios och i vilken ålder?
Jag fick reda på det när vi hade kontroll i skolan, jag var nog runt 10 år.


Är du skolios opererad?

Ja jag opererades för snart 5 år sedan, på Akademiska sjukhuset. Operationen tog 11 timmar, alla mina kotor är stelopererade förutom mina två sista. Ärret är 4 dm långt, och jag blev 7 cm längre!


Har du haft eller har du korsett?
Ja jag hade korsett i lite mer än 3 år. Hade den på mig 20 timmar om dygnet. Tyvärr hjälpte den inte mig speciellt mycket.

Hur stor krök har du på din rygg just nu?
Kanske ligger något på 20, har faktiskt inte stor koll på det.

Vilket sjukhus går du till för kontroller?
Första åren var jag skriven på Mälarsjukhuset och sedan blev jag inskriven på Akademiska när min krök blev värre. Blev helt utskriven ett år efter operationen!

Har du någonsin blivit retad för din skolios?
Nej det har jag inte, jag förklara för folk. Jag hade en väldigt synlig puckel som sträckte sig hela högersidan av min rygg. Så den var svår att dölja, och samtidigt ville jag inte dölja den heller. Jag acceptera att jag hade en stor puckel och att mina höfter och axlar satt i olika höjder.

Har du ont pga din skolios?
Jag får inte ont, men jag kan bli lätt trött i ryggen av att bära tunga saker.
Annars har jag inga problem.

Har någon annan i din släkt/familj skolios?
Min moster har lite skolios. Jag har även två äldre systrar som också har skolios, den äldsta har väldigt lite, min mellan syster ligger nog strax under gränsen till korsett behandling.

Har du något/några husdjur?
Nej, jag jobbar mycket och nästan aldrig är hemma, så har inte tid för husdjur.

Vad har du för intressen?
När jag har tid över så målar jag gärna, oljefärger är favoriten. Jag tycker också om äldre möbler och föremål, så loppisar är något jag gärna går till.

Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du göra med dem?
Säga upp min lägenhet, köpa mig en folkbuss, ta med mina favorit grejer sen skulle jag åka runt i världen och bara njuta!

Hur skulle din drömresa se ut?
Min drömresa är som jag skrev ovan, att kunna åka runt i världen, åka dit jag vill sen njuta av maten, kulturen och se olika sevärdheter och träffa nya härliga människor!

Anmäl
2013-06-02 10:52 #1 av: Juliasundstrom

Kul att läsa lite om dig! :)

Medarbetare på Skolios Ifokus.

Anmäl
2013-06-18 21:13 #2 av: skolios


Hej! Trevlig att du ville dela med dig din historia. Har du behövt göra ngn sjukgymnastik efter annan träning efter operationen. Min dotter opererades förexakt 3 veckor sedan. Kirurgen sa att ryggen är nu så gott som rak men jag upplever att hon är mer sned nu fast åt andra hållet. Vi fick en förklaring av sjukgymnast att det har med musklerna att göra som behöver anpassa sig de nya förhållandena men vi är fortfarande oroliga. Det kanske behövs mer tid innan man ser slutresultatet . Hut har du upplevt din kropp/ hållning efter operationen?

Tack på förhand!

MVH

Orolig mamma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.