2012-12-19 17:17 #0 av: Thiah

Varje månad väljer vi bakom Skolios iFokus ut en medlem som får svara på lite frågor och berätta lite om sig själv och sin skolios. Denna månad valde vi Thiah, läs här vad hon svarade.

Hur fick du reda på att du hade skolios och i vilken ålder?

Jag  minns inte exakt när, det var skolsköterskan som kollade mig extra noga eftersom min syster redan gick på skolios kontroller. Jag var säkert mellan 7-8 år gammal.


Är du skoliosopererad?
Ja, jag har fått genomgå två operationer. Den första rätade ut ryggraden medan den andra gjordes för att minska puckeln. 


Har du haft eller har du korsett?
Ja, tyvärr hade jag en okunnig läkare som tvingade mig att kämpa med en korsett i två år fast min skolios sitter i bröstkorgen. Bostonkorsetten och jag var inte bästa vänner och dom gjorde så att min ena lunga idag är nästan halv.


Hur stor krök har du på din rygg just nu?
Just nu borde den vara 29 grader i bröstkorgen och 8 i ländryggen. 


Vilket sjukhus går du till för kontroller?
När jag bott i Sverige så var det först karolinska universitetsjukhuset och sedan huddinge sjukhus. Men det är väldigt länge sedan jag hade min sista kontroll. 


Har du någonsin blivit retad för din skolios?
Retad skulle jag inte säga men människor har undrat. Speciellt efter min första operation när puckeln var så väldigt tydlig.


Har du ont pga din skolios?
Ja, praktiskt taget hela tiden. Jag är nogrann med lyft och hur jag rör mig för att undvika mera ont. Värst är det i ländryggen. 


Har någon annan i din släkt/familj skolios?
Mamma och syster har båda skolios. Min syster har runt 27 grader och får tyvärr ingen hjälp med sin rygg.


Har du något/några husdjur?
Jag har två katter och en massa dammråttor och en sambo. Flört


Vad har du för intressen?
Jag läser och läser och läser och läser. Om jag inte läser så spelar jag dataspel. Jag är lite av en nörd. Glad

Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du göra med dem?
Jag skulle betala bort skulder och sen bjuda min familj på nått skoj, kanske en lyxresa till någon storstad. Jag skulle också vilja ta körkort och köpa bil. Om jag tjatar kanske sambon låter mig köpa en bubbelgumsrosa?

Hur skulle din drömresa se ut?
Jag skulle gärna vilja hyra en lyxyacht och segla runt i karibien under kanske ett år. Att se en massa olika öar i lugn och ro och bara njuta.

 

(sambon och jag på ett bröllop i somras... Visst är han söt? Flört)