Månadens medlem

Månadens medlem Oktober

2012-09-27 15:35 #0 av: CamillaS

Varje månad väljer vi bakom Skolios iFokus ut en medlem som får svara på lite frågor och berätta lite om sig själv och sin skolios. Denna månad valde vi RoxannaH, läs här vad hon svarade.


Hur fick du reda på att du hade skolios och i vilken ålder?

Redan som 9 åring misstänkte jag skolios. Då visste jag dock inte att det hette skolios. Men jag visste vad det innebar. Jag gick till läkare, sjukgymnaster och fler läkare. Men alla skyllde på att jag var "spänd". Men när jag sedan flyttat upp till Gävleborg, så fick jag återigen svåra smärtor från ryggen, och tog tag i det igen. Jag gick till läkare igen, då var jag 16, och tjatade om att få hjälp. Men jag fick bara samma svar och blev inbokad till sjukgymnast igen. Men när bekymrena blev så svåra att jag fick morfin till hjälp för att överhuvudtaget kunna sova, så gick läkaren äntligen med på att skriva en remiss till röntgen. Och då hittade de på min skolios. Det var i mitten på 2011. Då var jag alltså 17 år. 

Är du skolios opererad?

Nej, jag har inte blivit opererad för min skolios, då den var så pass mild. 

Har du haft eller har du korsett?

Det beror på vad man räknar som korsett. Jag har inte haft något special gjord korsett, men har däremot en "stödkorsett" som är som ett stort gummiband över höfterna.

Hur stor krök har du på din rygg just nu?

Just nu vet jag inte exakt, men när jag fick resultatet så var det 10 graders "cobb" vinkel.

Vilket sjukhus går du till för kontroller?

Jag går inte till något sjukhus för regelbundna kontroller, men när jag får svårare smärtor så går jag till vanliga vårdcentralen.

Har du någonsin blivit retad för din skolios?

Jag har aldrig blivit retad för min skolios. Det syns att jag har sne rygg, men det är ingenting som någon påpekat. De som vet om att jag har det, tycker bara synd om mig. De vet om att jag ofta har problem med ryggen.

Har du ont pga din skolios?

Ja jag har ont, men man kan väl inte riktigt skylla på skoliosen. Det är musklerna som gör ont, då de är såpass spända och blir så fel belastade.

Har någon annan i din släkt/familj skolios?

Min pappa har troligtvis skolios. Det är inget han utforskat men han har nämt det någon gång.

Har du något/några husdjur?

Husdjur finns det gott om hemma hos mig. Bland annat finns det, hund, katt, kanin, mus, chinchilla, råtta och orm.Vad har du för intressen?

Jag har nog inga riktiga intressen utöver djuren, men om jag nu skulle säga något, så är det att titta på film, gå på bio eller djurträffar/utställningar.

Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du göra med dem?

Om jag vann 1 miljon så skulle jag köpa ett stort hus, det vill säga minst 100 kvadrat. Med stor tomt, och be familjen flytta in och hjälpa mamma med sin ekonomi. Och självklart bjuda med mamma och min lillasyster utomlands.

Hur skulle din drömresa se ut?

Min drömresa skulle vara till grekland tror jag. Och att min familj var med, att alla var glada och mådde bra. Vi skulle bo på lyxhotell och gå på spa och massa roliga saker!

 

Anmäl
2012-10-06 20:37 #1 av: [RoxannaH]

Haha! Men oj! Jag klev in här och bara! Hallå jag är på framsidan! Fattade ingenting först. *skrattar*

Anmäl
2012-10-07 22:19 #2 av: CamillaS

#1 Skrattande

Anmäl
2012-10-12 16:42 #3 av: Thiah

#1 Skrattande

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.