2012-05-09 15:44 #0 av: CamillaS

Nu har vi infört månadens medlem. Varje månad väljer vi bakom Skolios iFokus ut en medlem som får svara på lite frågor och berätta lite om sig själv och sin skolios. Denna månad valde vi Juliasundstrom, läs här vad hon svarade.

Hur fick du reda på att du hade skolios och i vilken ålder?
Det var i början av 9an som min värk i ryggen blev värre och värre. Pga detta skickade skolläkaren mig till sahlgrenska, vilket jag fick komma till ett halvår senare där det konstaterades att jag hade en skolios på 36 och 34 grader.

Är du skolios opererad?
Ja jag opererades den 3 april i år i Göteborg. Innan operationen hade jag 46 och 31 grader.


Har du haft eller har du korsett?
Ja! Jag fick min korsett drygt en månad efter min diagnos och fick ha den i 8 månader, då det visade sig att jag redan hade växt klart.

Hur stor krök har du på din rygg just nu?
Nu efter operationen har jag 5 och 15 grader kvar.


Vilket sjukhus går du till för kontroller?
Jag går på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Har du någonsin blivit retad för din skolios?
Nej aldrig. Jag har var öppen med min skolios redan från början och därför har någon aldrig haft anledning till att reta mig då jag visade mig stark från början. Detta är jag väldigt glad över om jag ska vara ärlig. Att bli retad i en sådan sårbar situation hade inte vart lätt!

Har du ont pga din skolios?
Jag hade väldight ont tidigare innan operationen pga av skoliosen. Eftersom det är så tidigt efter operationen nu kan jag fortfarande inte säga om den värk jag har nu är bestående eller enbart pga operationen. Dock känner jag redan att värken lättat mycket om man jämför med innan operationen!

Har någon annan i din släkt/familj skolios?
Min pappas släkt har lite sneda ryggar men ingen konstaterad skolios. Däremot har min tvillingsyster också skolios. Jag vet också att min ena moster har en krök på 17 grader men utöver det så är nog jag och min syster ensamma om det.

Har du något/några husdjur?
Just nu har jag inget husdjur men jag hade en katt tidigare som jag tyvärr var tvungen att lämna bort för snart ett år sedan. Sen har jag massa olika djur hos min pappa där jag växte upp. Tex hästar katter hund mm.Vad har du för intressen?

Om jag ska vara ärlig har jag inte så värst många intressen. Jag tycker att det är kul att umgås med mina kompisar, kolla på tv serier samt att blogga, speciellt om skolios. Allt med skolios är så himla intressant!

Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du göra med dem?
Det är en svår fråga, men jag skulle nog köpa en lägenhet. Att få flytta hemifrån hade vart väldigt skönt! En resa hade inte heller suttit fel. Jag har ganska nyligen fyllt 18 och vill gärna ut och utforska världen.

Hur skulle din drömresa se ut?

Jag skulle vilja åka till Thailand och bo alldeles nere vid havet. Det skulle verkligen vara fantastiskt att få uppleva det!