Om Skolios iFokus

Varmt välkommen till Skolios.ifokus!

Detta är ett forum för alla som är nyfikna på skolios, har skolios, är anhörig till någon med skolios, eller precis har fått diagnosen själv.
Här kan du ventilera dig om tankar, känslor och träffa likasinnade som är i samma situation som du.

Så, vad är egentligen skolios? Jo, kort och gott kan man säga att det är en krokig ryggrad, som betraktad bakifrån är böjd i sidled. Skolios är ingen sjukdom utan just bara en beskrivning av ryggradens utseende.
Många är vi som har drabbats av denna åkomma, men mest är det faktiskt tjejer som drabbas.

Det kan vara tufft att leva ett liv med skolios, många bär en plast korsett minst 20-23 timmar om dygnet och vissa måste genomgå en s.k skoliosoperaton för att inte deras rygg ska bli för sned och påverka dom inre organen.

Jag är själv opererad för min skolios 2003 och 2012. Resan till ett drägligt liv kan vara lång och krokig, men det gör det lite enklare om man kan prata med andra i samma situation. Det tycker iaf jag.

Jag vill även poängtera att jag inte har någon som helst yrkesutbildning i detta ämne,
men jag har egen erfarenhet och har varit med om både en korsettbehandling och två operationer pga min skolios, så jag har lite att bidra med endå.Flört

Jag som är din sajtvärd heter CamillaS. Till min hjälp har jag mina medarbetare Juliasundstrom och Thiah Har du frågor som rör sajten eller om någonting annat, så tveka inte att höra av dig till någon av oss, vi kommer att svara så gott vi kan!

Välkommen hit!

Värd

Avatar för CamillaS

Medarbetare

Avatar för Juliasundstrom Avatar för Thiah