Skoliosoperation

Skolios+graviditet

2017-02-16 19:40 #0 av: Thildis

Hej!

Jag och min sambo har sedan en tid planerat att börja försöka bli gravida under detta år. Vi är 26 år.
Nu fick jag dock precis veta efter en tids ryggont att min skolios ökat till 53gr. Jag träffade en ortoped och han rekommenderar operation.

Detta ställer mig i en jobbig position. Vi vill ju gärna gå på ursprungsplanen att bli gravida men är rädd för hur ryggen skulle agera, smärtor etc.

Samtidigt är jag rädd för att bli gravid efter man blivit opererad (1,2år efter op ca) då jag inte alls vet hur det kommer påverka ryggen.
Skulle vara intressant att höra era historier!

Har någon varit gravid med ungefär samma grad som jag?! Hur har det gått?

Har någon blivit gravid 1-2år efter operation? Hur har det varit?

Tacksam för alla svar! :)

Anmäl
2017-02-16 20:24 #1 av: Thiah

Jag blev gravid som stelopererad (hade över 75 grader i slutet) och med en ca30 gradig krök(om jag minns siffrorna rätt).

Jag fick gå på extra kontroller för att kolla om bäckenet klarade en vaginal förlossning och om jag kunde få EDA. Narkosläkaren tyckte jag var en rolig omväxling med alla mina problem och han var glad över att jag sa till om eda direkt. Han kom till och med in någon timme senare för att kolla läget.
Kul att göra någon glad ;)

Bebisen låg gärna på tvären pga platsbrist men vände sig fint mot slutet. Jag har inte haft mera ont varken innan eller efter än "normala" haft. Ryggen klarade sig fint under hela tiden.

Vi planerar barn nr 2 nu eftersom ettan gick så fint.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.