Annons:
Etikettmånadens-medlem
Läst 10598 ggr
CamillaS
2012-08-01 14:07

Månadens medlem Augusti

Varje månad väljer vi bakom Skolios iFokus ut en medlem som får svara på lite frågor och berätta lite om sig själv och sin skolios. Denna månad valde vi Emmaaaaa, läs här vad hon svarade.

**

Hur fick du reda på att du hade skolios och i vilken ålder?**
Vanliga sjukhuskontroller som jag gör för att kolla så att allt är bra. Hade cancer när jag var liten, så jag har alltid gått till kontroller för att kolla så allt stämmer. Så tillslut upptäckte de min skolios. Ca 12, 13-års ålder om jag inte minns helt fel.

Är du skolios opererad?
Nej jag är inte opererad, jag önskar dock att jag var det. Jag är så trött på att ha så ont nästan dygnet runt. Om det hade varit estetiskt, alltså på grund av utseendet, så skulle jag nog klara mig. klart jag jättegärna skulle vilja ha en rak rygg, ibland vill jag bara bryta ihop när jag ser sin kropp. Men just nu är det smärtan som tar över känner jag, fast min krök är inte tillräckligt stor. 
Är det ett problem för er andra här? Att er krök är för liten för ni ska kunna opereras?

Har du haft eller har du korsett?
Nej, jag har inte haft korsett, det diskuterades för något år sedan, men det blev aldrig av, för de tyckte att det var för sent av någon anledning.

Hur stor krök har du på din rygg just nu?
Kröken var runt 30 grader innan, men nu har den ökat så ska in på röntgen för att kolla hur mycket den har ökat.

Vilket sjukhus går du till för kontroller?
Jag går till Lunds Universitetssjukhus.

Har du någonsin blivit retad för din skolios?
Jag har aldrig någonsin blivit retad för min skolios, folk har dock frågat och undrat om den (tex. hur det känns osv, men aldrig på ett elakt sätt.)

Har du ont pga din skolios?
Jag har väldigt ont av den, denna äckliga smärta, ja ni vet. fast vissa dagar är värre än andra. ibland har jag ont hela dygn, natt och dag. ibland kan jag inte sova, ibland hjälper det att få sova, osv. är det så för er också? Men jag vet att det gör ondare och ondare. För när jag är på kontroller och ortopeden läser upp det vi sa förra gången osv. så tänker jag alltid 'oj, var smärtan så mycket mindre då?

Har någon annan i din släkt/familj skolios?
Jag vet inte ifall någon i min biologiska familj har skolios. Är adopterad så jag vet inte. Ingen i min adoptivfamilj iallafall.

Har du något/några husdjur?
Jag har 4 st katter, 2 kaniner och höns :)

**Vad har du för intressen?
**Mina stora intressen är voltige och umgås med mina vänner.

**
Om du vann 1 miljon kronor, vad skulle du göra med dem?
**Man tänker alltid 'oj, om jag skulle vinna en miljon kroner så skulle jag göra det, det och det med dem'. men när frågan väl kommer, så var den inte lika lätt :)

Men jag tror att jag skulle skänka det mesta till någon behövande fond, som cancer. Eller få det att komma till något nytt botemedel eller något sådant.

Hur skulle din drömresa se ut?
Just nu, åka tillbaka till landet där jag är född i, Lettland. Har inte varit där sedan jag var ett och ett halvt år gammal. då minns man inte så mycket, jag skulle nog fått mer intryck nu ;) Men att kalla det drömresa vet jag inte riktigt. Jag skulle nog säga USA, men jag är där nu, så jag antar att den drömresan är uppfylld nu :)

Annons:
[Thiah]
2012-08-03 20:40
#1

oh så läckert med alla bilder! detta blir super. Glad

CamillaS
2012-08-04 10:50
#2

Va bra. Skrattande

CamillaS
2012-08-05 17:15
#3

Du skrev att du hade cancer när du var liten, är den borta nu?

emmaaaaa
2012-08-05 18:28
#4

Ja. Jag var sjuk i Lettland, sedan opererades jag där. Jag blev sedan adopterad hit, cancern kom tillbaka, de opererade mig igen fast denna gången ii sverige, och nu är jag frisk :)

Be kind, allways  

CamillaS
2012-08-05 22:49
#5

Åh vad skönt att höra!Skrattande Synd att du även skulle drabbas av skolios med råga på allt. Rynkar på näsan

emmaaaaa
2012-08-05 23:17
#6

Ja, det är skönt :) Ja varför inte liksom.. Som grädde på moset..

Be kind, allways  

Annons:
CamillaS
2012-08-06 08:37
#7

Mm precis. Hoppas din röntgen kommer med bra nyheter för dig. :)

[Thiah]
2012-08-06 11:07
#8

#6 precis så känner jag om min skolios + andra sjukdomar jag fått. Men vad skönt att du är frisk nu :)

emmaaaaa
2012-08-06 18:47
#9

#7 tack du, jag hoppas det med :) Ellerhur, man känner sig så anfallen på något sätt. Ja det är skönt :) är du också frisk nu?

Be kind, allways  

[Thiah]
2012-08-09 18:13
#10

#9 blir aldrig frisk Obestämd, har psoriasis som är ganska agressiv men det finns de som har det värre.

Är du helt friskförklarad?

emmaaaaa
2012-08-09 21:00
#11

Nej vad jobbigt :/ kan man inte göra något åt det? Ja, klart det finns de som har värre, men man kan inte hela tiden tänka så. Jag tänker också så, väldigt ofta faktiskt. Men man kan inte bara se runt om kring sig. Vad jobbigt att du skulle få drabbas av allt detta på en gång eller vad man ska säga :( Ja jag är friskförklarad, eller jag tror det. Jag går ju fortfarande på kontroller, men de visar bara bra, så jag antar det. Kram

Be kind, allways  

[Thiah]
2012-08-09 21:20
#12

#11 jag har ätit tabletter, metrotrexat (samma medicin som man använder mot vissa typer av bröstcancer). Fick gå på en massa kontroller men psoriasisen försvann för ett tag. Jag reagerade väldigt bra på tabletterna + att levern tålde dem…. Innan tabletterna hade jag 60-70% av huden helt täckt av psoriasis.  Nu har jag kanske 10-15%  och kan hålla det i shack med kortison.

emmaaaaa
2012-08-10 04:04
#13

men vad skönt att höra att det har gjrort framsteg och att du faktiskt tål medicinen.

sköt om dig!

Be kind, allways  

Annons:
Upp till toppen
Annons: